Fényképezés

4 AZ ÖSSZETÉTEL HASZNÁLJON, HASZNÁLNI A KÉSZÍTÉSET

Ha megnézi a világ legjobb fotósai által készített képeket, nehéz nem gondolkodni: „Hú, ez egy tökéletes lövés.” A lényeg az, hogy sok fotónőbe tette az idő és erőfeszítés ahhoz, hogy a fotós megkapja ezt a képet olyan jól néz ki.

És végül, ha kérdezi a fotóst a képükről, kétlem, hogy azt mondják, tökéletes volt. A lényeg az, hogy fotósként mindannyian hibákat követünk el. A trükk ezen hibák minimalizálása.

Íme néhány gyakori hiba, amelyet a kezdő fotósok elkövetnek, és mit kell tennie azok kijavításához.

1. hiba: Vágja le a testrészeket

Nézze meg a kezdő fotós fotóit, mint például a fenti, és gyakran láthatja, hogy egy személy testrészei kellemetlenül levágódnak (mint például a férfi lába). Ugyanez történik más alanyokkal is - hiányzik az épület sarka vagy egy fa teteje levágottnak tűnik.

Ez nem jó megjelenés.

Ez a hiba általában annak következménye, hogy a szemét nem edzették meg a keret széleinek ellenőrzésére. Más esetekben az a kérdés, hogy egyszerűen felgyorsítják a lövés készítésének folyamatát. Ahelyett, hogy az emberek és a dolgok apróbbnak tűnnek a fotóin, vegyen még néhány másodpercet a szélének ellenőrzéséhez.

Ha úgy találja, hogy a nagypapa kezét levágták, vagy a hegycsúcs túlnyúlik a keret tetején, akkor komponálja újra a felvételt, hogy tartalmazza ezeket a funkciókat. Ha olyan helyzetben van, hogy ki kell vágnia valamit, akkor légy tudatos.

Például, ha képet készít, és nem akarja belefoglalni a személy lábát, vágja le a képet a comb közepén, a fentiek szerint.

Ha csak a felső testét akarja a lövésben, vágja le a derék felett.

A lövöldözéskor kerülje a vágási pontokat, ahol az illesztések vannak. Ez segít elkerülni a kellemetlen megjelenést, mintha egy testrész vagy elem hiányzik.

2. hiba: A háttér ellenőrzése

Évekkel ezelőtt fényképeztem a családomat, amikor nyaralunk Albertában, és első pillantásra a győztesnek tűnt. A közelebbi áttekintéskor azonban közvetlenül apám mögött volt egy fa, tehát úgy tűnt, hogy a fa a fejéből nő. Ez azért történt, mert kizárólag a témákra - a családomra - koncentráltam, és nem szántam egy pillanatra megnézni, mi történik még a lövésben.

Ezt könnyű hibát követni el, mert abban a pillanatban megpróbálod a portré alanyát a lehető legjobban kinézni. Természetesen, ha fája jön ki a fejükből (vagy a nyakukból, mint a fenti képen látható), akkor nem fognak kinézni.

A hiba legegyszerűbb módja az, hogy egy pillanatra lelassítja, elkészíti a felvételt, majd megvizsgálja a hátteret, ugyanúgy, mint a keret széleit.

Ha úgy találja, hogy valami furcsa történik a tárgy mögött, akkor csak annyit kell tennie, hogy egy vagy két lépést balra vagy jobbra hajt, vagy esetleg mozgatja a kamerát magasabbra vagy alacsonyabbra a perspektíva megváltoztatásához.

Körülbelül ugyanolyan egyszerű javítás, mint amire talál! Tudjon meg többet a portrék kellemes háttereinek megtalálásáról a fenti videóban, Matt Granger-től.

3. hiba: Mindig vízszintes formátumban fényképezzen

A legkényelmesebb a fényképezőgéppel vízszintes helyzetben történő fényképezés, és hajlandó lennék fogadni, hogy te is ilyen vagy. De csak azért, mert kényelmes, még nem jelenti azt, hogy mindig a talajjal párhuzamosan fényképezzünk.

Különösen a portrék részesülnek vertikális helyzetben. Ez különösen igaz a fele-, háromnegyed- és a teljes test-portrékra. De vertikális formátumot is használhat bármilyen más típusú fotóhoz - magas épülethez, tájhoz, makró jelenethez - amit elnevez.

Használjon szokást legalább egy függőleges és legalább egy vízszintes lövés készítéséhez minden alkalommal. Ha így tesz, akkor gondolkodni fog a függőleges felvételkészítésről, és előfordulhat, hogy észreveszi, hogy a függőleges lövés sokkal kellemesebb megjelenés!

4. hiba: Az alany helyezése a kép közepére

Először mondom, hogy vannak olyan esetek, amikor a tárgy a keret közepén valóban nagyon jól működik. Ha azonban átnézi a fényképeit, és észrevesz egy mintát, amelyben a téma - legyen az a felesége vagy a gyerekeid, a hegy vagy az állat - mindig a keret közepén fekszik, problémánk van.

Az egyik dolog, amit nem akarsz csinálni, az az, hogy belemennek egy útba, ha a tárgyakat mindig ugyanabban a pontban tartják a keretben. Ennek eredményeként gondoljon arra, hogy hol helyezheti el a témát, hogy a felvétel kissé nagyobb érdeklődést keltsen.

A Harmadik Szabály használata segít abban a törekvésben, mert arra kényszeríti Önt, hogy a témát balra vagy jobbra mozgassa a központ közepére (vagy a középpont fölé vagy alá). Nézze meg, hogyan működik a fenti videó, Mike Browne.

Vigyázni kell, ha minden alkalommal ugyanarról a szemmagasságról készít fényképeket. Le térdre térve, a lábujjain állva, vagy balra vagy jobbra mozgatva egy kicsit több képet adhat a nézőknek a témáról. Ennek oka az, hogy saját szemünk szintjén ismerjük a dolgokat, tehát ennek megváltoztatásával váratlan lövést készítünk.

Bónuszhiba: Felejtsd el ellenőrizni a kamera beállításait

Rendben, tehát ez nem egy összetételbeli hiba, de még mindig rendkívül gyakori ...

Nem tudom megmondani, hányszor boldogan vettem be a kamerabeállításokat, csak hogy néhány órával vagy néhány nappal később felvegyem a fényképezőgémet, és elkezdtem fényképezni, hogy megállapítsam, hogy képeim vadul alul vannak exponálva, túlexponáltak vagy valami más kérdés. Ez nem probléma, ha teljes automatikus módban fényképez (amiből ki kell lépnie egy bizonyos ponton ...).

De ha ugrik a repertoár prioritási módba, a redőny prioritási módba, a programba vagy a kézi üzembe, akkor a szokásnak vetni kell a beállítást, mielőtt elkezdené fényképezni. Később a csalódást fogja megmenteni, amikor azon tűnődsz, vajon miért nem látszanak az első néhány fotó helyesen.

Segíthet a rossz beállítások miatt elkerülhető lövés miatt is!

Mutass többet

kapcsolódó cikkek

Vissza a felső gombra